četvrtak , 9 decembra 2021

Potpisani ugovori o dualnom obrazovanju između austrijskih kompanija i naše škole

Predsednici Austrije i Srbije, Aleksandar Van der Belen i Aleksandar Vučić, posetili su 18.10.2018. god. carinsku ispostavu Terminal Beograd, gde je potpisan ugovor o dualnom obrazovanju između sedam austrijskih kompanija i Saobraćajno tehničke škole u Zemunu.

Pored dvojice državnika, u Zemunu potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor PKS Marko Čadež, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, potpredsednik Privredne komore Austrije Ričard Šenc, predstavnik Austrijske razvojne agencije (ADA) Gunter Šal, predstavnik kompanije Gebruder Vajs, Dragan Simović, kao i direktor Saobraćajno tehničke škole u Zemunu, Miroslav Macura.

– Srećan sam što sam ovde sa predsednikom Austrije i zbog naše divne dece koja pocinju da rade u sedam austrijskih kompanija i istoremeno uče. Mislim da je to najbolji put da steknu najviše stepen odgovornosti i marljivosti. To je divna vest za našu zemlju – rekao je predsednik Vučić.

Vučić je nakon razgovora sa đacim, na carinskoj ispostavi – Terminal Beograd, u prisustvu predsednika Austrije Aleksandera Van der Belena, zahvalio toj zemlji i Privrednoj komori Austrije što podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji.