недеља , мај 19 2024

Потписани уговори о дуалном образовању између аустријских компанија и наше школе

Председници Аустрије и Србије, Александар Ван дер Белен и Александар Вучић, посетили су 18.10.2018. год. царинску испоставу Терминал Београд, где је потписан уговор о дуалном образовању између седам аустријских компанија и Саобраћајно техничке школе у Земуну.

Поред двојице државника, у Земуну потписивању уговора присуствовали су и директор ПКС Марко Чадеж, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, потпредседник Привредне коморе Аустрије Ричард Шенц, представник Аустријске развојне агенције (АДА) Гунтер Шал, представник компаније Гебрудер Вајс, Драган Симовић, као и директор Саобраћајно техничке школе у Земуну, Мирослав Мацура.

– Срећан сам што сам овде са председником Аустрије и због наше дивне деце која поцињу да раде у седам аустријских компанија и исторемено уче. Мислим да је то најбољи пут да стекну највише степен одговорности и марљивости. То је дивна вест за нашу земљу – рекао је председник Вучић.

Вучић је након разговора са ђацим, на царинској испостави – Терминал Београд, у присуству председника Аустрије Александера Ван дер Белена, захвалио тој земљи и Привредној комори Аустрије што подржавају развој дуалног образовања у нашој земљи.