subota , 4 decembra 2021

Školsko takmičenje u recitovanju

Školsko takmičenje u recitovanju održano je u četvrtak, 15. marta u 13 časova. U nadahnutoj i poetskoj atmosferi, na prvom nivou ovogodišnjeg takmičenja u našoj školi učestvovalo je šestoro učenika, koje je pripremila profesorka srpskog jezika i književnosti Katarina Šipovac. Njihova imena su: Slobodanka Janić (I3), Jelena Topalov (IV4), Sava Caković (IV3), Anđela Anđelković (I3) (saobraćajna smena) i Mihailo Glavonić (E31) i Dušan Antić (M31) (mašinska smena). Takmičenje je proteklo u duhu njihove motivisanosti, zalaganja i – talenta.
Žiri u sastavu: mr Aleksandra Nikolić Matić, Marina Kovačević i Marija Sloboda doneo je odluku da se prva tri mesta dodele na sledeći način:

  1. Dušan Antić – Sumnja, Miroslav Antić
  2. Slobodanka Janić – Da život bude ljubav, Mira Alečković
  3. Sava Caković – Balkanac, Desanka Maksimović

Po rečima žirija, prvonagrađeni učenik, Dušan Antić, izdvojio se autentičnošću nastupa, osobenom emocijom koju je preneo auditorijumu, sigurnošću i ubedljivošću.
Uz prisustvo direktora škole, Miroslave Macure, čestitano je svim učenicima na učešću, a nagrađenima su upućene želje za uspeh i dobar plasman na narednim nivoima takmičenja.

(U ulozi fotografa našli su se učenici odeljenja E31: Aleksandar Stepić i Stefan Kusaček.)