субота , јул 13 2024

Школско такмичење у рецитовању

Школско такмичење у рецитовању одржано је у четвртак, 15. марта у 13 часова. У надахнутој и поетској атмосфери, на првом нивоу овогодишњег такмичења у нашој школи учествовало је шесторо ученика, које je припремила професорка српског језика и књижевности Катарина Шиповац. Њихова имена су: Слободанка Јанић (I3), Јелена Топалов (IV4), Сава Цаковић (IV3), Анђела Анђелковић (I3) (саобраћајна смена) и Михаило Главонић (E31) и Душан Антић (M31) (машинска смена). Такмичење је протекло у духу њихове мотивисаности, залагања и – талента.
Жири у саставу: мр Александра Николић Матић, Марина Ковачевић и Марија Слобода донео је одлуку да се прва три места доделе на следећи начин:

  1. Душан Антић – Сумња, Мирослав Антић
  2. Слободанка Јанић – Да живот буде љубав, Мира Алечковић
  3. Сава Цаковић – Балканац, Десанка Максимовић

По речима жирија, првонаграђени ученик, Душан Антић, издвојио се аутентичношћу наступа, особеном емоцијом коју је пренео аудиторијуму, сигурношћу и убедљивошћу.
Уз присуство директора школе, Мирославе Мацуре, честитано је свим ученицима на учешћу, а награђенима су упућене жеље за успех и добар пласман на наредним нивоима такмичења.

(У улози фотографа нашли су се ученици одељења Е31: Александар Степић и Стефан Кусачек.)