петак , мај 24 2024

Саобраћајно-техничка школа у пројекту ИКО – превазилажење сегрегативног мултикултурализма

У организацији Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС) и Центра за образовне политике, уз подршку Фондације за отворено друштво, реализован је projekat IKO – prevazilaženje segregativnog multikulturalizma.

Циљ пројекта је развој хуманости и емпатије као основа за развој социјалне инклузије кроз упознавање са историјом, традицијом, језиком и културом црногорског, румунског, мађарског, хрватског, русинског, ромског, словачког и српског етницитета и вршњачку едукацију.

Саобраћајно-техничка школа је своје активности у оквиру пројекта реализовала у сарадњи са Геодетско-техничком школом, О.Ш. ,,Лаза Костић“ и О.Ш. ,,Филип Филиповић“ из Београда и О.Ш. ,,Братство-јединство“ из Врбаса.

Учесници из наше школе су наставнице Велиборка Бајић, Мануела Рађеновић, Татјана Дамјанац и Сузана Боговац, чланови драмске, музичке, ликовне секције, као и други заинтересовани ученици школе.

На онлајн конференцији Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС) за све основне и средње школе Србије, приказан је кратак филм, у чијој реализацији је учестовало једанаест ученика наше школе. Филм можете погледати испод: