понедељак , мај 20 2024

Сајам средњих стручних и уметничких школа

Промоција вредности и малих ствари што школу чине животном

Саобраћајно-техничка школа, ове године, треће по реду од како се организује Сајам средњих стручних и уметничких школа, представила је своје предности уписа основцима на Београдском Сајму. Сајам је организован од стране Секретаријата за образовање и дечју заштиту и у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Привредном комором Србије. Током два сајамска дана, 11. и 12. априла, ученици и наставници су представили своје образовне профиле, али и све друго што једну школу чини средином која подржава дружење, учење и развој младих. Међу експонатима су централно место заузимали модели механизама који аутомобил чине моћним а посетиоцима појаснили:

  • Принцип рада мотора,
  • Управљачки систем,
  • Функционисање мењача,
  • Електронске компоненте аутомобила,
  • Кочиони систем…

Посетиоцима је посебно била интересантна аутодијагностика, чиме је представљено и шта ће све ученици, када заврше своје школовање и започну рад у аутосервисима, моћи да учине да аутомобили на друму буду брзи и поуздани а возачи безбедни.

Штанд Школе су са поносом красиле престижне награде, захвалнице и пехари за бројна такмичења у машинској, електро и саобраћајној струци, али ништа мање ни за такмичења и активности у областима спорта, хуманитарног рада, пројеката везаних за људска права и друштвене науке, ИКТ, драму… Експонати уметничких радионица и производи ученичке компаније „Зврк“, осим што су привлачиле пажњу основаца и њихових родитеља, носиле су поруку о вештинама и креативности ученика.

Најважнији и најлепши утисци, са којима су сви напустили сајам, су садржани у чињеници да су се ученици, домаћини штанда, опробали у улози ПР школе, љубазних водитеља кроз историју и све што сада чини живот СТШ, спремних за дружење, размену и сарадњу са вршњацима из других школа.

Верујемо да би бивши ђаци ове школе (Дејан Станковић, Кежман, Манце, Мока Славнић, Јанош Хегедош, Петар Трбојевић, Наташа Бојковић, Тића Арсић, Бранка Пујић, Дракче Јовановић…) са осмехом подржали начин комуникације са основцима и свим посетиоцима Сајма коју су све време имали наше сјајне ученичке петорке.