петак , мај 31 2024

Пројекат INTERVET WB

У сарадњи са Министарством просвете и технолошког развоја републике Србије, Привредне коморе републике Србије и организације Унисер, ученици Саобраћајно техничке школе, од 2020. године учествују у пројекту INTERVET WB. Кроз овај пројекат је, до сада, шест ученика образовног профила Техничар за логистику и шпедицију било на ученичкој мобилности у Италији (Болоња), Пољској ( Вроцлав) и Шпанији (Севиља) и имало прилику да обавља стручну праксу у логистичким компанијама у поменутим државама Европске уније.

УНИСЕР је организација која подржава мрежу образовних установа које пружају стручне праксе, у њиховом процеси интернационализације, организације пројекта мобилности и која у име Европске уније финансира пројекат INTERVET WB.

Интернационализација у образовању и стручним праксама подразумева:

  • Мобилност за ученике
  • Мобилност за наставнике
  • Угошћавање интернационалних ученике и наставника и
  • Интернационалне партнерске пројекте

Мрежу коју подржава: 500 школа у Србији, Албанији, Босни и Херц еговини, Италији, Мађарској, Литванији, Црној Гори, Пољској, Северној Македонији, Словенији, УК, Француској, Шведској, Шпанији, Малти. То подразумева размену за 3.000 ученика годишње.

Пројекат INTERVET WB подразумева интернационализацију средњег стручног образовања и практичне наставе на западном балкану.

Главни циљеви пројекта су:

  • Развити културу мобилности у области средњег стручног образовања и практичне наставе на западном балкану и
  • Побољшати запошљивост ученика.