utorak , 28 juna 2022

Saobraćajno-tehnička škola u projektu IKO – prevazilaženje segregativnog multikulturalizma

U organizaciji Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) i Centra za obrazovne politike, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, realizovan je projekat IKO – prevazilaženje segregativnog multikulturalizma.

Cilj projekta je razvoj humanosti i empatije kao osnova za razvoj socijalne inkluzije kroz upoznavanje sa istorijom, tradicijom, jezikom i kulturom crnogorskog, rumunskog, mađarskog, hrvatskog, rusinskog, romskog, slovačkog i srpskog etniciteta i vršnjačku edukaciju.

Saobraćajno-tehnička škola je svoje aktivnosti u okviru projekta realizovala u saradnji sa Geodetsko-tehničkom školom, O.Š. ,,Laza Kostić“ i O.Š. ,,Filip Filipović“ iz Beograda i O.Š. ,,Bratstvo-jedinstvo“ iz Vrbasa.

Učesnici iz naše škole su nastavnice Veliborka Bajić, Manuela Rađenović, Tatjana Damjanac i Suzana Bogovac, članovi dramske, muzičke, likovne sekcije, kao i drugi zainteresovani učenici škole.

Na onlajn konferenciji Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS) za sve osnovne i srednje škole Srbije, prikazan je kratak film, u čijoj realizaciji je učestovalo jedanaest učenika naše škole. Film možete pogledati ispod: