subota , 4 decembra 2021

Zemunski maturanti posetili Sloveniju

ZEMUNSKI MATURANTI POSETILI KRANJ

U organizaciji opštine Zemun grupa od 50 zemunskih maturanata, direktora srednjih škola i profesora obišla je bratski Grad Kranj. Zemunski đaci su za četiri dana, od 14. do 17. aprila posetili znamenitosti Kranja, kulturne i muzičke sadržaje, muzejske postavke, Gradsku biblioteku, Tunele ispod Kranja, park Brdo, Bled, Kranjsku Goru i prestonicu Slovenije, Ljubljanu.
Delegaciju Zemuna dočekali su zvaničnici Grada Kranja na čelu sa gradonačelnikom Boštjanom Trilarom, koji je istakao da se prijateljstvo Kranja i Zemuna, koje datira od 1965. godine, sada nastavlja naročito u oblasti programa za mlade, sportskih aktivnosti i razmene iskustava u vaspitno-obrazovnom procesu.

Predstavnici opštine Zemun zahvalili su se domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu i sadržajnom programu koji su osmislili i pripremili.
Zemunski đaci i profesori imali su priliku da sa vršnjacima, odnosno kolegama razmene iskustva i dogovore potencijalnu sardnju u smislu unapređenja nastavnog procesa.

Studijska poseta Kranju bila je prilika da se uspostave četvorogodišnji programi iz oblasti omladinske saradnje i partnerstva u evropskim projektima.

Učenici zemunskih škola koji su bili u studijskoj poseti Sloveniji, odmah po povratku kući posetili su STŠ Zemun da razmene iskustva sa putovanja, upoznaju se sa delatnošću škole, a naročito mogućnosti upisa i obuke vožnje u STŠ Zemun. Dočekali su ih učenici STŠ koji su bili s njima u Sloveniji, organizator obuke vožnje i direktor škole .